להלן שלושה היגדים בהקשר של תקן חשבונאות בינלאומי 32:
-
חברה א’ הנפיקה אגרות חוב נושאות ריבית שנתית בשיעור של 10% לפרעון בתום 5 שנים. אגרות החוב ניתנות לפדיון בתשלום הקרן במזומן או תמורת הנפקת 100,000 מניות של חברה א’, לפי בחירתה של חברה א’. הריבית משולמת במזומן בסוף כל שנה על יתרת הקרן הבלתי מסולקת. במקרה זה כל אגרות החוב יוצגו בספרי חברה א’ כהתחייבות פיננסית.
-
מכשיר בר מכר הינו מכשיר המקנה לצד שכנגד זכות לקבל מזומן כאשר מתרחש אירוע שאינו בשליטת הישות או כאשר מחזיק המכשיר פורש או נפטר, ועל כן תמיד יוצג בספרי המנפיקה כהתחייבות פיננסית.
-
נגזר אשר יסולק בדרך של החלפת כמות קבועה של מכשירים הוניים בתמורה לסכום משתנה יוצג כמכשיר הוני.
אילו מבין ההיגדים שלעיל נכונים?
-
אף היגד אינו נכון.
-
היגד 1 נכון.
-
היגד 2 נכון.
-
היגד 3 נכון.
-
היגד 1 והיגד 2 נכונים.
כל הזכויות שמורות © האוניברסיטה העברית בירושלים, הקריה האקדמית אונו, המרכז האקדמי רופין, המרכז האקדמי לב, המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט
פתרון אף היגד אינו נכון. היגד 1 – לא נכון: הריבית משולמת במזומן ולכן לחברה קיימת מחויבות חוזית לתשלום מזומן. כיוון שלחברה אין מחויבות חוזית לתשלום הקרן ובחירת הסילוק היא שלה, הרי שהקרן תוצג כמכשיר הוני. לכן אגרות החוב יוצגו כמכשיר פיננסי מורכב בספרי חברה א’. היגד 2 – לא נכון: מכשיר בר מכר יוצג כהתחייבות פיננסית למעט במקרים חריגים ובהתקיימות תנאים מסוימים שיובילו להצגתו כמכשיר הוני. היגד 3 – לא נכון: נגזר אשר מסולק בדרך של החלפת כמות קבועה של מכשירים הוניים אך בתמורה לסכום משתנה יוצג כהתחייבות פיננסית ולא כמכשיר הוני.